shopify nedir

Öncelikle Shopify Nedir sorusunun cevabını verelim; Shopify, web sitesi oluşturup ürünlerinizi satmak, göndermek ve yönetmek için alışveriş sepeti çözümlerini kullanmak adına sunan yazılım servis aboneliğidir. Shopify hizmetlerini kullanarak, ürünleri ekleyebileceğiniz, siparişleri işleyebileceğiniz, mağaza verilerini girebileceğiniz kullanımı kolay yönetici paneline erişebilirsiniz.

Bu yazımızda size Shopify ile e-ticaret sitesi kurmanın ne kadar kolay olduğuyla birlikte, hizmet üstünden neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Kendi e-ticaret mağazanızı nasıl oluşturacağınızı öğrenmeye hazır mısınız? Belki de kafanızda şu anda harika bir ürün fikri var ve insanların satın almaya istekli olup olmadığını görmek istiyorsunuz. Şanslısınız çünkü Shopify ile 15 dakikadan daha kısa sürede çevrimiçi mağaza, e-ticaret sitesi kurmak için deneyimli web geliştiricisi olmak zorunda değilsiniz.

Marketlerde şu anda çok sayıda başka e-ticaret çözümü olmasına rağmen, 15 dakika içinde e-ticaret mağazası kurmanın en etkili yöntemlerinden ikisi arasındaki farka odaklanarak öncelikle seçiminizi neye göre yapmanız gerektiğini göstermek istiyoruz.

Önerdiğimiz en iyi yöntemlerden bir tanesi yazımızda da bahsedeceğimiz Shopify. Hizmeti kullanabilmek adına e-ticaret servisine kayıt olmak gerekir. Önerdiğimiz diğer yöntem ise, bildiğiniz gibi, WordPress tabanlı e-ticaret sitesi kurmak. WordPress sitenizle çevrimiçi satış yapmaya başlamak için ise WooCommerce eklentisini yüklemeniz gerekiyor.

Shopify Nedir?

Kendi E-Ticaret Mağazanızı Kurun: Shopify ile WooCommerce Arasındaki Farklar Nelerdir?

wordpress vs shopify

Shopify, size sunduğu web tasarımı, e-ticaret ve ürün yönetimi araçlarını kullanmak için aylık ücret ödediğiniz hepsi bir arada ticari sistemdir. Tüm hizmetler ve eklentiler tek üründe paketlenmiştir, böylece istediğiniz şablonu, temayı seçebilir, ürünlerinizi yükleyebilir, internet üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz.

WooCommerce, WordPress web sitenize yüklenmesi gereken eklentilerden birisi olması nedeniyle farklı şekilde çalışır. Ürün, envanter yönetimi araçlarıyla birlikte gelen, kullanışlı eklentidir, ancak WordPress tabanlı web sitenizi barındıran internet sitesi, WooCommerce eklentisine uyumlu tema seçmek, WooCommerce eklentisini yüklemek ek teknik bilgi gerektirir.

E-Ticaret Mağazası Oluşturmak: Hangi Durumlarda Shopify’ı Seçmelisiniz?

Shopify yeni başlayanlar, teknik tarafı geliştirmek için fazla zaman harcamak istemeyen girişimciler için sağlam çözümlerdendir. Ayrıca, Shopify sayesinde yazılımcıyı işe almak da gerekmez. Maliyet hesabında bu konuda dikkate alınmalıdır.

Shopify’ın avantajlarından diğeri de istediğiniz kadar çok ürün satabilirsiniz, ölçeklendirmekte herhangi sorun yoktur.

Hangi Durumlarda WooCommerce’i Seçmelisiniz?

WooCommerce, e-ticaret mağazısını daha fazla özelleştirmek isteyenler adına bulunmaz nimettir. WordPress açık kaynak olduğundan, sitenizi istediğiniz gibi özelleştirebilir, çok çeşitli eklentiler ve kod geliştirmeleriyle sitenize bambaşka özellikler ekleyebilirsiniz. Ancak, biraz yazılım bilgisi zorunludur.

Yazılım tarafıyla ilgili kimi zorlukları çekmeyi kabul ediyorsanız, sitenizin görünüm ve ayarlarında kesin kontrol istiyorsanız, WooCommerce’a bakmaya değer.

Zaten WordPress E-Ticaret Sitesi Kurma – Basit Anlatım Detaylı Rehber yazımızda WordPress üzerinden nasıl e-ticaret sitesi kurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Shopify nedir, hangi durumlarda kullanılmalıdır, WordPressle arasındaki fark nelerdir sorularını cevapladıktan sonra artık Shopify E-Ticaret Mağazası kurma adımlarını inceleyebiliriz.

15 Dakikada Shopify E-Ticaret Mağazası Nasıl Kurulur?

Shopify’ın ne kadar harika olduğu herkes tarafından bilinir. Zaten bu sebeple en çok önerdiğimiz iki sistemden birisidir. Eskiden e-ticaret sitesi kurmak, çok fazla yazılım bilgisi gerektiriyordur, doğal olarak yazılım kısmı çok daha uzun sürmekteydi, dolayısıyla pahalıydı da. Bugün ise artık bu değişti. Artık e-ticaret mağazası kurmak yalnızca birkaç dakika sürmekte. Birkaç fare tıklaması, biraz klavye hareketiyle internet üzerinde kendi e-ticaret mağazanızı kurabilirsiniz.

Shopify’ın bu kadar popüler bir platform olmasının çok büyük nedenleri var. Bunlardan en önemlisi, ilk defa e-ticaret sitenisi kurmanın bu denli kolay olması. Yazının devamında, kendi Shopify e-ticaret mağazanızı 15 dakikadan daha kısa sürede nasıl kurabileceğinizi gösteriyoruz. Shopify hakkında daha fazla bilgi edinmek, yazılarımızda gördüklerinizi uygulamalı olarak öğrenmek isterseniz Shopify’ın 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolabilirsiniz. Deneme sürümünde kredi kartı bilgisi vs gerekmez, bu yalnızca sistemin kolaylığını öğrenmeniz adına size sunulan deneme hakkıdır.

shopify mağaza kurma

Adım 1: Shopify’a Kaydolun

Shopify web sitesine gidin, E-posta adresinizi girerek Start Free Trail butonuna tıklayın. Sonraki ekranda Shopify’a kayıt olmak istediğiniz e-posta adresini, şifreyi, ardından mağaza adınızı girin.

Sonraki adımda E-ticaret mağazanızla ilgili iki soru göreceksiniz.

online satış yapma

Bunlardan ilki Satışa başlayıp başlamadığınızla ilgili sorudur.

Yalnızca Geziniyorum, Farklı E-Ticaret Platforumdan Satış Yapıyorum, Satış Yapıyorum Ancak Online Mağazam Yok ya da Henüz Herhangi Ürün Satmıyorum seçeneklerinden birisini seçebilirsiniz.

İkinci soru ise satışlarınızdan ne kadar gelir elde ettiğiniz. Bunu da istediğiniz şekilde seçebilirsiniz.

Not: Gördüğünüz üçüncü kutu ‘Müşteriniz için mi e-ticaret mağazası kuruyorsunuz’ sorusudur. Shopify işlemleri adına birisini görevlendirirseniz bu kutucuğu işaretleyecektir.

Sonraki sayfada adınız, adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi girmeniz istenmekte. Bu bilgiler tümü para birimlerini ve vergi oranlarını yapılandırmak adına kullanılmaktadır.

ürün ekleme

Adım 2: Shopify Mağazanıza Ürün Eklemek

Shopify arka yüzünüze ilerlerken, mağazanızın tamamen nasıl kurulacağına dair adım adım anlatılıyor. Karşınızdaki buton (Add Product) sizden ürün eklemenizi istemekte, bu sebeple önce onu tıklamanız gerekir.

eticaret sitesi kurma

Ürün ekle sayfası, WordPress’te göreceğiniz gibidir. Başlık, ürün açıklaması, fiyat, satıcı gibi ayrıntıları doldurabilirsiniz. Sattığınız ürünün tüm bilgilerini doldurmanız satışlarınız adına önemlidir. İşlem sonunda ürünü kaydettiğinizden emin olun.

Adım 3: Site Görünümünü Özelleştirme

domain satın alma

E-ticaret sitenizi özelleştirmek için ana panele geri dönün, Sitenizin Görünümünü Özelleştir (Customize Theme) düğmesini seçin. Burada sizden logonuzdan renklere kadar her şeyi özelleştirmenizi ister. Kullanıcılarınıza sunduğunuz mağaza burasıdır, burada odaklanıp tüm yaratıcılığınızı kullanarak müşterilerinize en iyi sitenizi sunun.

Sitenizin harika görünmesini sağlamak adına Shopify’daki yüzlerce temaya da göz atabilirsiniz.

shopify temaları

Adım 4: Alan Adınızı (Domain) Ayarlayın

Şimdi site temanızı seçip web sitenizi beğeninize göre özelleştirdikten sonra, sitenizi resmi ve canlı hale getirmek için alan adı (domain) seçme zamanı.

shopify mağaza oluşturma

Kontrol paneline geri dönün, Add Domain butonuna tıklayın. Burada size varolan alan adınızı transfer etmek mi yoksa yeni alan adı mı almak istediğinizi sorar. Beğendiğiniz alan adını seçin ardından, satın alma işlemini tamamlama adımlarını takip edin. Hangi Shopify ödeme yöntemiyle ilerlemek istediğinizi de burada belirtmeniz gerekir.

shopify domain alma

Etkinleştirmeden sonra, seçtiğiniz alan adınıza gidip web sitenizi görebilirsiniz.

Adım 5: Ödeme İşlemlerini Etkinleştirin

Ayarlara (Settings) gidin, Ödemelere (Payment Providers) tıklayın. Ödeme işlemcinizi etkinleştirirken basitçe adımları izleyin. Burası, ödemeleri kabul etmenize, gelen ödemeleri hesabınıza eklemenize olanak sağlayacak ayarları yaptığınız alandır.

Her şey ayarlandıktan sonra, Web Sitesini Başlat (Launch Website) butonuna tıklayarak Shopify e-ticaret mağazanızı canlı hale getirebilirsiniz. Tebrikler! Artık tamamen işlevsel Shopify e-ticaret mağazasınıza sahipsiniz.

Yazımızda Shopify nedir sorusundan başlayarak hizmetle ilgili tüm detayları, bilmeniz gerekenleri ve Shopify mağaza kurma yöntemini anlattık. Umarız işinize yaramıştır. Eksik olduğunu düşündüğünüz kısımları veya Shopify’la ilgili aklınıza takılan soruları yorum göndererek bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.