WordPress Eklentileri – Basit E-Ticaret https://basiteticaret.com Basit E-Ticaret Sitesi Kurma Tue, 21 Apr 2020 17:01:25 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.11 https://basiteticaret.com/wp-content/uploads/2019/08/basit-eticaret-site-kurulumu-160x160.png WordPress Eklentileri – Basit E-Ticaret https://basiteticaret.com 32 32 Kaç WordPress Eklentisi Kullanmalısınız? En İyi WordPress Performansı için Eklenti Sayısı Kaç Olmalı? https://basiteticaret.com/kac-wordpress-eklentisi-kullanmaliyim/ https://basiteticaret.com/kac-wordpress-eklentisi-kullanmaliyim/#respond Mon, 20 Apr 2020 17:49:34 +0000 https://basiteticaret.com/?p=1748 Makalemizde, sitenize kaç WordPress eklentisi yüklemenizin normal olduğunu, en iyi performansı almak için eklentileri nasıl kullanabileceğinizi yazdık.

Kaç WordPress Eklentisi Kullanmalısınız? En İyi WordPress Performansı için Eklenti Sayısı Kaç Olmalı? yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
Okuyucularımız bize hangi WordPress eklentilerini kullanmaları gerektiğini, sitelerine kaç WordPress eklentisi yüklemenin fazla olduğunu, hızlı site performansı adına en fazla kaç eklenti kullanabileceklerini sıklıkla sorarak, WordPress eklentileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorlar.

WordPress eklentilerinin web sitesi hızını, performansını, güvenliğini nasıl etkileyebilecekleri hakkında birçok yanlış anlama olduğundan, konuyu teknik olmayan kullanıcılarımız için ayrıntılı olarak açıklamak istiyoruz.

Bu yazıda, sitenize kaç WordPress eklentisi yüklemenizin normal olduğunu detaylıca açıklayacağız. Eklentilerin web sitenizi nasıl etkileyebileceği hakkında da yorumlarda bulunacağız. Amacımız, WordPress eklentilerinin mükemmel kombinasyonu ile web sitenizi nasıl çalıştıracağınızı öğrenmenize yardımcı olmak.

Web sitenize kaç WordPress eklentisi yükleyebilirsiniz?

WordPress Eklentileri Nedir? Nasıl Çalışırlar?

Konunun derinliklerine inmeden önce, WordPress eklentilerindeni ve nasıl çalıştıklarından biraz bahsedelim.

WordPress eklentileri web siteniz için uygulamalar gibidir. Çevrimiçi mağaza oluşturma, iletişim formları ekleme gibi özellikler ile birlikte, web sitesinize çeşitli işlevler eklemenize yardımcı olurlar.

WordPress’in kendisi gibi, eklentiler de PHP programlama dilinde yazılmıştır. PHP kodu web sitenizin barındırma sunucusunda çalıştırarak, kaynaklarını kullanır.

Bu nedenle, kaynakları yönetmek, web sitenizi verimli şekilde çalıştırmak adına kolay araçlar sağlayan sağlam WordPress hosting şirketi seçmelisiniz. Biz WordPress E-Ticaret Sitesi Kurma – Basit Anlatım Detaylı Rehber yazımızda da bahsettiğimiz gibi; performans, panel sadeliği, kullanım kolaylığı ve tamamen Türkçe kullanım sağlayabilmesi sebebiyle WNokta’yı önermekteyiz.

Yeni Yazı — Daha fazla bilgi edinmek adına WordPress eklentilerinin nasıl çalıştığıyla ilgili ayrıntılı kılavuzumuza bakın. Daha da derinlere inmek istiyorsanız, WordPress’in aslında perde arkasında nasıl çalıştığına göz atın (Infographic).—Yeni Yazı

WordPress 1.2’den beri (WordPress eklentileri desteği eklendiğinde), eklentiler kullanıcılar için nimet olmuştur. Eklentisiz WordPress, oyuncakları olmayan oyuncak mağazası gibi sıkıcı, boştur.

WordPress Web Siteleri için Eklentiler Neden Gereklidir?

Eklentiler WordPress’i dünyanın en popüler website oluşturucusu yapmaktadır.

Toplam WordPress eklenti sayısı yıllar içinde artmıştır. Makalemizi yazarken, resmi eklentiler dizininde 54 binden fazla ücretsiz WordPress eklentisi bulunmaktadır.

Ücretsiz eklentilerin yanı sıra, üçüncü taraf şirketler ve geliştiriciler tarafından satılan binlerce premium ücretli WordPress eklentileri de vardır.

Eklentiler SEO’yu geliştirmenize, güvenliği artırmanıza, kullanıcıları yönetmenize hatta çok daha fazlası yapmanıza yardımcı olurlar. Web sitenizde WordPress eklentileri kullanmadan işinizi büyütmek oldukça zordur.

WordPress Eklentilerinin İtibarı

Eklentilerin amacı, WordPress’i hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi yapacak şekilde genişletmektir. Ancak, şimdi birçok acemi kullanıcının WordPress eklentilerine yönelik korku duyduğunu, eklenti kullanımını kısıtlama hissinde olduklarını görüyoruz.

İnsanlar performans, güvenlik, güvenilirlik, hız vb. konular hakkında endişeleniyorlar. Bunun nedeni, tasarımcılar, geliştiriciler ve web barındırma destek teknisyenlerinin müşterinin web sitelerinde sorun giderirken hayal kırıklığına uğramalarıdır.
Hayal kırıklığı içinde, “daha az eklentiye sahip” veya “sitenizi yavaşlatan eklentiler” gibi yorumlar yaparlar.
Böyle ifadeler sosyal medyada, yüz yüze görüşmelerde, yardım forumlarında, hatta konferanslarda yankı bulur.

Bahsedilen ifadelerdeki temel büyük sorun ise belirsizlikleridir.

Yavaşlatan Eklenti Ne Demek? Daha az eklentiden kasıt nedir? Kaç WordPress eklentisi çok fazla?

Biz BasitEticaret’te, sorunun eklenti sayısı değil, eklentilerin kalitesi olduğunu düşünüyoruz.

Web sitenizde düzinelerce iyi WordPress eklentisi sorunsuz çalışabilir, ancak kötü kodlanmış tek bir eklentinin eklenmesi web sitenizi yavaşlatacaktır.

Böyle olduğunda da, eğer sitenizle kendiniz ilgilenmiyorsanız, sorunu gidermek adına yardım istediğinizde, barındırma şirketinizin destek teknisyeni veya başka bir web geliştirici eklenti sayısını suçlar.

Bu, 5 eklentili web sitesinde sorun gidermek, 30 eklentili web sitesinde sorun gidermekten çok daha kolay olduğundan mantıklıdır. (Böyle bir durumda da genelde işi uzatan hangi eklentinin sorun yarattığını bulmaktır.)

Hayal kırıklığından kaynaklanan bu tür tavsiyeleri şüpheyle dinlemek son derece önemlidir.

Eğer geliştiriciniz website performansınızdan fazla eklentiyi sorumlu tutarsa ona, soruna hangi özel eklentinin neden olduğunu nazikçe sormalısınız. Çünkü sadece miktarı suçlamak tembellikten kaynaklanmaktadır.

Perspektifi daha geniş anlamanız adına söyleyebiliriz ki, BasitEticaret.com web sitemizde şu anda 20+ aktif eklenti var ama sitemiz sorunsuz çalışıyor.

Web sitesini yavaşlatan bir kötü eklenti ekleyecek olsaydık, o tek bir kötü eklentiyi devre dışı bırakmamız gerekirdi (20 küsür eklentinin hepsini değil).

Eklenti sayısıyla ilgili tembel suçlamayı açıklığa kavuşturduktan sonra, eklentilerin web sitenizin farklı yönlerini nasıl etkileyebileceğine göz atalım.

WordPress Eklentileri Web Sitesi Hızını – Performansını Nasıl Etkiler?

Birçok farklı WordPress eklentisi vardır, her biri eklenti web sitenizin performansını farklı şekilde etkiler.

Örneğin, ön yüzü (front-end) etkileyen eklentiler vardır. Sayfa oluşturucu eklentileri, iletişim formları, galeriler, sliderler gibi.

Sonra temel olarak websitenizin mutfağında, arka uçtaki (back-end) veya yönetici alanındaki görevleri gerçekleştirmek için görevlendirilmiş eklentiler vardır. WordPress yedekleme eklentileri, editör eklentileri, çeşitli arka plan işlemlerinin kontrolünü sağlayan eklentiler gibi.

Ayrıca yönetici alanı ve ön yüz dahil her yerde çalışan eklentiler de vardır. Örneğin, SEO eklentileri, WordPress güvenlik duvarı eklentileri bu gruba girer.

Bir WordPress eklentisinin web sitesi hızı ve performansı üzerindeki etkisi, bu eklentinin sayfanızda ne zaman ve nereye yüklendiğine bağlıdır.

Örneğin, yalnızca WordPress yönetici alanında belirli görevleri yaparken yüklenen eklentiler genellikle web sitenizin performansını etkilemez.

Öte yandan, ön yüzle ilgili görevleri olan eklentiler, sayfa açılışında yükleneceği için daha büyük performans ayak izine sahip olacaktır.

Ayrıca, kırık bağlantı kontrolü, 404 izleme gibi rutin arka plan işlemleri gerçekleştiren eklentiler de genel web sitesi performansınızı önemli ölçüde yavaşlatabilir.

WordPress Eklentileri site performansınızı genellikle şu şekilde etkileyebilir:

Ek HTTP istekleri yapma – Bazı eklentiler (çoğunlukla ön yüz görevleri olanlar) düzgün çalışmak için özel stil veya komut dosyaları gerektirebilir. Bu nedenle, websitenize fazladan JS – CSS dosyaları ekleyebilirler. Eklenen dosyaları yüklemek de, sayfa yükleme sürenizi yavaşlatan ek HTTP istekleri yapılmasını gerektirir.

Ek DataBase – Veritabanı Sorguları – Kimi eklentiler ise veritabanı sorgularınızı artırabilir. Örneğin, en popüler yazıları, ilgili makaleleri veya veritabanı öğelerini çekerek ön yüzde görüntüleyen eklentiler bu işlemleri yapar.

Arka Plan İşlemleri ve Veritabanı Yazma – Bazı eklentiler, kırık bağlantıları kontrol etme, yayın görüntüleme gibi analizleri izleyerek kaydeder. Dolayısıyla böyle arka plan işlemlerini çalıştırırken çok fazla sunucu kaynağı harcayabilir.

Birçok iyi WordPress eklentisi yalnızca gerektiğinde ek dosyalar yükler, veritabanı çağrılarını en aza indirir. Ancak, bahsettiğimiz işlemler, hem ilgili eklentinin çalışması hem de tasarımı adına, doğal olarak bazen kaçınılmazdır.

Neyse ki, çoğu durumun üstesinden gelebilecek optimizasyonlar vardır. Şimdi yukarıda bahsettiğimiz sorunları kısa – uzun vadeli düzeltme seçeneklerine bakalım.

Ancak ilk önce WordPress sitenizde önbelleğe almayı etkinleştirdiğinizden emin olun. Önbellek olmadan, web siteniz her zaman yavaş olacaktır.

Şimdi diğer optimizasyonlara geçelim.

HTTP İsteklerini (HTTP Requests) Azaltma Sorununu Düzeltme

Eklentiler, istenilen şekilde işleyebilmek için website yüzeyinizin dışında çalışmalıdır. Böyle işlemler ek HTTP istekleri (yani JS ve CSS dosyası) eklenerek yapılır. Örneğin, iletişim formu eklentisi yüklediğinizde, çalışmasıyla birlikte iyi de görünmesini istersiniz.

İnsanlar bazen gerekli olduklarını göz ardı ederek ek HTTP isteklerinden şikayet ediyorlar ancak hiç işlenmemiş form şöyle görünecektir.

wordpress iletişim formu

Böyle görüntü çoğu kullanıcı hoşuna gitmez, hatta bazıları eklentinin bozuk olduğunu düşünür.

Kısacası, eklentinin düzgün çalışması adına ek stil ve komut dosyaları gereklidir.

Ek HTTP istekleri sorununu çözerek, optimize etmenin üç yolu vardır. Hepsi biraz teknik ve kodlama bilgisi gerektirir, ancak hepsi ilk deneyip kavramadan sonra size çocuk oyuncağı olarak gelecektir.

İlk yöntem, eklenti tarafından yüklenen ek stillerin ve komut dosyalarının kaydını silmek olacaktır. Bundan sonra eklenti stillerini temanızın style.css dosyasıyla, eklenti komut dosyalarını da temanızın ana JavaScript dosyasıyla birleştirebilirsiniz.

İkinci yöntem, eklenti stillerini / komut dosyalarını gerektiğinde sayfalara koşullu olarak yüklemek olacaktır.

Makalemizde WordPress eklentilerinin eklediği ek komut dosyalarını ve stil sayfalarını devre dışı bırakma hakkındaki her iki yöntemi de açıkladık.

Kod meraklısı olmayanlar için, dosyaları tek bir tıklamayla minimize ederek, birleştirmenizi sağlayan WP Rocket gibi premium önbellek eklentisi kullanabilirsiniz. Bu yöntem en kolayıdır birçok durumda da işe yarar, ancak yine de uyarmamız gerekir ki, bazı durumlarda belirli eklentilerle çakışmalara neden olabilir, bu da sitenizde problemlere yer açar

Bununla birlikte, birkaç ek HTTP isteğinin site performansında düşündüğünüz kadar önemli olmadığını bilmenizi istiyoruz. Burada ek HTTP isteği derken milisaniyeden bahsediyoruz. Tabii, eğer ek HTTP istekleri ekleyen çok sayıda eklentiniz varsa, gösterdiğimiz optimizasyonlar yükleme sürenizi birkaç saniye aşağı çekmenize olanak tanır.

Birçok teknik olmayan işletme sahibi, web sitelerini hızlandırmak için WordPress geliştiricisi tutuyor (kodlama bilgisi olmayan, uğraşmak da istemeyen işletme ve site sahiplerinin yapabileceği değerli bir yatırımdır. Eğer websitenizde sıkıntı olursa, çözemezseniz veya çözmekle uğraşamam istemiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz).

Artık HTTP isteklerini karşıladığımıza göre, ek DB sorgularına bakalım.

Ek Veritabanı Sorgularını ve Arka Plan İşlemlerini Düzenleme

wordpress site hızlandırma

Bazı eklentiler veritabanı sunucunuzdaki yükü arttırabilir. WordPress, gelen çevrimiçi sorguları önbelleğe almada çok iyi iş çıkarır ve çoğu iyi kodlanmış WordPress eklentisi önemli soruna neden olmaz.

Ancak, web siteniz yüksek trafiğe sahipse, buna karşın uygun sunucu kaynaklarına sahip değilseniz, veritabanına dayalı eklentilerin kullanılması sorun olabilir.

Örneğin, üyelik tabanlı web siteniz veya WooCommerce tabanlı çevrimiçi satış mağazanız varsa, websiteniz birçok önbelleğe alınmamış istek sunar. Bu senaryoda tek gerçek seçenek, yönetilen iyi WordPress hosting çözümü veya hatta özel bir WooCommerce hosting çözümü kullanmaktır.

Ek olarak yoğun kaynak kullanan kimi eklentiler de vardır, her ne pahasına olursa olsun bunları kullanmaktan kaçınmalısınız.

Örneğin, WordPress içinde bazı e-posta katılım eklentisi, web site istatistik eklentisi, yayın görüntüleme izleme eklentisi gibi çeşitli analitik işlevler ekleyen eklentiler vardır. Böyle eklentiler, her sayfa yükünde verimsiz şekilde veritabanına yazarak internet sitesi performansını düşürür.

MonsterInsights tarafından sunulan WordPress için Google Analytics veya Jetpack İstatistikleri gibi eklentilerle analitiği daha ölçeklenebilir şekilde biraz daha verimli izleyebilirsiniz.

OptinMonster gibi eklentilerle ya da en sevdiğiniz e-posta pazarlama hizmetlerinden kayıt formlarını kullanarak daha ölçeklenebilir bir izleme ile e-posta kaydolma formları ekleyebilirsiniz.

Ayrıca 404 hatalarını izleyen ve ağır yük ekleyebilecek ve sunucu kaynaklarını bunaltabilecek kırık bağlantıları izleyen eklentiler de vardır. Bu eklentileri kullanmak yerine, Ahrefs veya SEMRush gibi kırık bağlantıları otomatik olarak izleyen ve diğer birçok yararlı SEO öngörüsü sunan üçüncü taraf bir bulut hizmeti kullanabilirsiniz.

Premium bir çözüm istemiyorsanız, kırık bağlantılar için her seferinde 300 sayfa kontrol etmenizi sağlayan Broken Link Check gibi ücretsiz aracı kullanabilirsiniz.

WordPress Eklentileri Site Güvenliği Nasıl Etkiler?

Birçok kullanıcı, daha fazla eklentiye sahip olmanın sitelerini daha savunmasız hale getirebileceğini düşündüğünden, WordPress eklentilerini güvenlik üzerinden de incelemek önemli olacaktır.

Kötü kodlanmış WordPress eklentisinin bilgisayar korsanları tarafından kullanılarak sitenizi savunmasız hale getirebileceği doğrudur. Ancak, böyle risk var olan her yazılımda geçerlidir.

Websitenizde gözlem, inceleme yapmanız zorunludur. Bununla birlikte, WordPress’in en iyi taraflarından birisi işte burada değerini ortaya çıkartır.
Açık kaynak ile ilgili en iyi kısım, birçok insanın sizinle birlikte aynı yazılımı kullanmasıdır, bu da kullanıcı topluluk tarafından herhangi bir güvenlik açığının keşfedilerek düzeltilmesini hızlandırır.

Ayrıca, websitenizi, Sucuri gibi WordPress güvenlik eklentisi kullanarak da güvende tutabilirsiniz. Güvenlik eklentileri binlerce web sitesini tararlar, savunmasız eklentileri bularak güvenlik sorununu yakalamanıza yardımcı olurlar.(WordPress güvenlik eklentisi ek yazı)

Ek olarak, genel WordPress güvenliğinizi artırarak web sitenizi de koruyabilirsiniz. Bu, bilgisayar korsanları tarafından herhangi bir güvenlik açığından yararlanılmadan önce güvenlik katmanları eklemenizi sağlar.(wordpress güvenliği ek yazı)

WordPress Eklentilerinin Güvenilirliği

Bazı kişiler yükledikleri eklentilerin güvenilirliğiyle birlikte uzun dönem desteğinden de endişe duyuyor. Eklenti yeterli sıklıkta güncellenmiyorsa ya da eklenti kullanımdan kaldırılırsa ne olur?

Açık kaynaklı WordPress ekosisteminin güzel yanı, her zaman alternatiflerin olmasıdır.

Popüler bir eklenti kullanırsanız, çok büyük ihtimalle hiçbir zaman güncelleme sıkıntısı yaşanmayacağını veya yayından kaldırılmayacağını bilirsiniz. Dahası popüler eklenti popüler bir sorunun üstesinden gelmektedir, bu sebeple bazı şeyleri ondan daha iyi yapan rakipleri de ortaya çıkacaktır. Böylece hem ekosistem hem eklentiler, dolayısıyla, hem de websiteniz gelişmeye devam edecektir.
Açık kaynağın gücü, böylece ortaya çıkar

İyi itibara sahip, saygın yazarları olan eklentileri seçtiğiniz sürece, yayından kaldırılma güncelleme alamama sıkıntılarını genel olarak yaşamazsınız.

Kod Parçacıkları Ekleyerek Eklentileri Önleyebilir miyim?

Wordpress eklenti performansı

Google aramalarında size şöyle sonuçlar gösteren makaleler olduğunu biliyorum: “WordPress’te eklenti olmadan … nasıl yapılır”.

Böyle makalelerin amacı eklentileri kullanmaktan vazgeçirmek değil, nasıl kod yazabileceğinizi göstermektir. Sitenize kod parçacıkları eklemenin üç yolu vardır. Bunları

1-) function.php dosyasına,

2-) siteye özgü bir eklentiye ekleyebilir veya

3-) özel kod parçacıkları eklemek için eklenti kullanabilirsiniz.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, web sitenize kod parçacıkları eklemek bağımsız bir eklenti ile aynı performans etkisine sahiptir.

Bir eklentiye özdeş kod parçacıkları yüklerseniz, temel olarak eklentiyi yüklemeden çalıştırırsınız. Dezavantajı, bu kod için herhangi eklenti güncellemesi veya güvenlik düzeltmesi alamamanızdır.

Konu hakkında daha fazla bilgi için, daha iyi olan WordPress eklentisi vs functionlar.php dosyasına ilişkin kılavuzumuza bakın. (yeni yazı)

Kaç WordPress Eklentisi Yüklemelisiniz? Kaç WordPress Eklentisi çok fazla?

Web sitenizi çalıştırmak ve işinizi büyütmek için gerektiği kadar WordPress eklentisi yüklemelisiniz.

Ortalama bir işletme web sitesinin en az 20-30 eklentiye sahip olması oldukça normaldir.

WordPress’i tam potansiyeline kullanıyorsanız, websitenizde birçok gelişmiş özelliğe sahipseniz, bu sayı kolayca 50’den fazla olabilir.

Dünya çapında ünlü, saygın wordpress websitelerinde yazımız hazırlanırken varolan eklenti sayıları şöyledir;

MonsterInsights – 68 aktif eklenti
OptinMonster – 67 aktif eklenti
WPBeginner – 62 active plugins
WPForms – 54 aktif eklenti

Yukarıdaki siteleri örnek göstermemizin sebebi, web sitenizi yavaşlatan eklenti miktarı olmadığını vurgulamaktır.

WordPress kodlama standartlarına uyan yüksek kaliteli eklentiler kullandığınız sürece çok sayıda eklentiyi sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.

En İyi WordPress Eklentileri Nasıl Seçilir?

Kullanıcılarımız tarafından en sık sorulan sorulardan biri ‘web siteme en iyi eklentileri nasıl seçerim?’ konusudur.

Ücretsiz eklenti kullanmak istiyorsanız onları yalnızca WordPress.org eklenti dizininden indirin. Resmi WordPress eklenti dizini, en iyi eklentileri filtreleyerek seçimi kolaylaştırır.

En İyi WordPress Eklentisi Nasıl Bulunur?

Eklenti sayfasında, o eklentinin derecelendirmesiyle birlikte diğer WordPress kullanıcıları tarafından sağlanan yorumları görebilirsiniz. Aynı şekilde eklentinin en son ne zaman güncellendiğini, eklentiyi kaç web sitesinin yüklediğini de görebilirsiniz.

wordpress eklenti inceleme

Öte yandan, premium wordpress eklentisi arıyorsanız, bunların iyi tanınmış WordPress şirketi veya geliştiricisinden olduğundan emin olun. Emin değilseniz, incelemelere ve referanslara önem verin.

Daha fazla ayrıntı için Gerekli WordPress Eklentileri kılavuzumuza bakın.

Yeni başlıyorsanız, WordPress Dersleri rehberimize göz atarak WordPress konusunda daha kapsamlı bilgilere ulaşabilir, web sitenizi profesyonel olarak yönetebilirsiniz.

Makalemizde kaç tane WordPress eklentisi yüklemeniz gerektiği ile ilgili sorularınızı yanıtladığını umuyoruz. Makalemizin en yaygın WordPress efsanelerini çözdüğünü görmek de isteyebilirsiniz.

Kaç WordPress Eklentisi Kullanmalısınız? En İyi WordPress Performansı için Eklenti Sayısı Kaç Olmalı? yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
https://basiteticaret.com/kac-wordpress-eklentisi-kullanmaliyim/feed/ 0
En İyi WordPress Site Hızlandırma Eklentisi – Hummingbird Kullanım Rehberi https://basiteticaret.com/wordpress-site-hizlandirma-hummingbird/ https://basiteticaret.com/wordpress-site-hizlandirma-hummingbird/#respond Thu, 07 Nov 2019 10:25:55 +0000 https://basiteticaret.com/?p=1575 Yazımızda Wordpress site hızlandırma yöntemleriyle birlikte hız optimizasyonlarını ve alanında en iyi eklenti olan Hummingbird eklentisini inceledik.

En İyi WordPress Site Hızlandırma Eklentisi – Hummingbird Kullanım Rehberi yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
Sahip olduğunuz web sitesinin türüne bakılmaksızın, sitenin hızlı çalışmasını sağlamak çok önemlidir. Araştırmalar, ziyaretçilerin yüklemesi üç saniyeden uzun süren web sitelerini beklemeden terk ettiğini göstermektedir. Bu sebeple WordPress site hızlandırma işlemlerini yaparak kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak web siteniz adına hayatidir. Bununla birlikte, yüksek site hızını korumanız için yapmanız gereken bazı işlemler vardır.

Neyse ki, Hummingbird (WordPress için ücretsiz hızlandırma eklentisi) uygun pakette tüm gerekli performans odaklı araçları sunar. Eklentiyi önbelleğe alma, GZIP sıkıştırması gibi özellikleri etkinleştirmek için kullanabilir, WordPress site performansını önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Bu yazıda, web sitesi hızının önemini kısaca açıklayacağız. Ardından, Hummingbird‘ün WordPress site performansınızı iyileştirmede nasıl kullanılacağını dört yoldan izleyeceğiz. Hadi başlayalım!

WordPress Site Hızlandırma

Sayfa Yükleme Performans – Hız Tesi

Sayfa yükleme süreleri, ziyaretçi memnuniyeti ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) dahil olmak üzere, sitenizin performansının neredeyse her yönünü etkiler. Örneğin sayfalar yavaş yüklenirse, ziyaretçilerin sitenizi terk etme olasılığı daha yüksektir. Özellikle birinci sınıf hızlar bekleme eğiliminde olan mobil kullanıcılar için daha fazla geçerlidir.

Dahası, arama motorları web sayfalarının nasıl sıralanacağına karar verirken site hızını dikkate alır. Site trafiğinde SEO optimizasyonu çok önemlidir, bildiğiniz gibi araştırmalar ilk üç arama sonucunun organik arama trafiğinin neredeyse üçte ikisini aldığını gösteriyor. Başka bir deyişle, siteniz arama sonuçlarında ne kadar yüksek görünürse, onu görecek ve tıklayabilecek kişi sayısı o kadar fazla olacaktır.

Hiç şüphe yok ki, WordPress sitenizin performansına dikkat etmeniz zorunluluktur. Web site hızını, Pingdom, GTMetrix, Google PageSpeed Insight gibi yardımcı siteleri kullanarak kolayca kontrol edebilirsiniz. Burada gördüğünüz sonuçlara göre, siteniz hızlı değilse, nedenini merak ediyor olabilirsiniz.

WordPress Site Hızını Etkileyen Faktörler

WordPress sitenizin hızı birçok faktör tarafından etkilenebilir. En önemli unsurlardan bazıları şunlardır:

Web sunucunuz – Her web sunucusu aynı değildir. Dikkatli şekilde seçerek, güvenlik ve hız optimizasyonunu ciddiye alan bir sağlayıcı kullanmak, sitenizi hızlandırmak çok önemlidir.

Hafıza – Sahip olduğunuz sitenin hafızası, hangi hızlara ulaşabileceği konusunda rol oynar. Bellek ve diğer kaynaklar ne kadar fazla olursa, sitenizin aşırı yüklenme olasılığı o kadar düşüktür (özellikle de yüksek trafik seviyelerinde).

Sitenizin teması – Sitenizin teması da site hızını sınırlandırılabilir. Bazı temalar ‘daha ağır’ ya da sahip olduğu daha gereksiz kod var sebebiyle muhtemelen daha yavaş çalışacaktır. Sitenizi oluştururken veya güncellerken, performans için optimize edilmiş tema bulmanız gerekmektedir.

WordPress Site Kurulumundan önce WordPress Tema Seçimi – Dikkat Etmeniz Gereken 15 Önemli Nokta yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Eklentileriniz – Sitenizde çok fazla eklentiye sahip olmanın yavaş çalışmasını sağlayabilecek yaygın bir efsane var olsa da, bu %100 doğru değil. Ancak, kötü kodlanmış eklentiler veya çok fazla işlevsellik içerenler yükleme sürelerinize zarar verebilir.

WordPress E-Ticaret Siteniz için gerekli eklentileri Gerekli WordPress Eklentileri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Temalarınızı, eklentilerinizi ve barındırma planınızı gözden geçirmek, WordPress site performansınızın en iyi durumda olmasını sağlamak için önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Ancak tüm faktörler hesaba katılsa bile, siteniz istediğiniz gibi sorunsuz şekilde çalışmayabilir. Neyse ki, herhangi WordPress site hızlandırma işlemi için başka birçok yol bulunmaktadır.

wordpress hızlandırma eklentisi, hummingbird

Hummingbird Eklentisi ile Sitenizi Geliştirmenin 4 Yolu

WordPress Sitenizi hızlandırmak için kullanabileceğiniz birçok araç var. Çoğu çözüm, faydalı olabilecek, ancak mümkün olan en iyi hızları elde etmek istiyorsanız sitenize çok fazla sayıda eklenti yüklenmesine de yol açan belirli bir optimizasyon stratejisini hedefler.

Bunun yerine, Hummingbird Hız Optimizasyon eklentisi gibi performans optimizasyon araçları seti sunan bir çözümü tercih edebilirsiniz.

Hummingbird eklentisi, ek araçlara veya çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, site hızını çeşitli kolay yöntemlerle geliştirmenize olanak sağlar.

Sitenizi hızlandırmanıza yardımcı olabilecek dört optimizasyona ir göz atalım.

1. Önbellekleme

Birisi sitenizi her ziyaret ettiğinde, tarayıcısının sitenizin sunucusuna istek göndermesi gerekir. Sunucu daha sonra sayfalarınızı görüntülemek için gereken tüm bilgileri geri gönderir. Çok fazla veri varsa, sunucu çok fazla istek alır veya söz konusu ziyaretçi uzaktaysa, bu işlem gerekenden daha uzun sürebilir.

WordPress önbelleği, sitenizin verilerinden bazılarını daha uygun bir yere kaydederek bu sorunu çözmenin yolunu sunar. Böylece web sitenize daha hızlı erişilebilir, gerekli veriler alınabilir. Genel olarak, sitenizde önbelleğe almayı etkinleştirmek performansı arttırmanın akıllı bir yoludur.

Hummingbird eklentisi, çeşitli önbellekleme türleri sağlayarak bundan faydalanmanızı sağlar:

Hummingbird Eklentisi Önbelleğe Alma

Sayfa önbelleğe almayı, tarayıcı önbelleğe almayı ve daha fazlasını WordPress arka ucunuzdaki uygun olarak adlandırılan Önbellek sekmesinden etkinleştirebilirsiniz. 

hummingbird eklentisi

2. GZIP Sıkıştırma

Muhtemelen büyük dosyaları sıkıştırmanın en çok kullanılan yolu olan .zip uzantısına aşinasınızdır, bildiğiniz gibi yöntem depolama ve taşınmayı kolaylaşır. GZIP benzer fakat daha güçlü bir sıkıştırma yöntemidir. Sitenizdeki dosyaları, süreçte gerekli verileri kaybetmeden daha küçük ve daha hızlı hale getirebilir.

GZIP sıkıştırmasının nasıl çalıştığının detayları biraz karışıktır. Neyse ki, birçok hız optimizasyon tekniği gibi, sitenizde kullanmak için tüm teknik bakımları anlamak gerekmez.

Hummingbird eklentisi ile üç farklı türü etkinleştirmek için Hummingbird> GZIP Sıkıştırma sayfasına gidebilirsiniz:

Hummingbird Eklentisi GZIP

Basitçe sitenizin barındırıldığı sunucunun türünü seçin ve Kuralları Uygula düğmesine basın. Eklenti gerisini halledecek. İsterseniz ayrıca bazı manuel ayarlamalar yapabilirsiniz.

3. Minification – Minyatürleşme

Bir bakıma, minyatürleştirme GZIP sıkıştırmasına benzer. Gereksiz verileri kodunuzdan kaldırarak sitenizin daha hızlı performans göstermesine yardımcı olmanın yoludur. Sunucu – tarayıcı arasında ne kadar az bilgi iletilmek zorunda kalırsa, sayfalarınızın yüklenmesi de o kadar az zaman alır.

Hummingbird’de, minification motoruna WordPress’teki Varlık Optimizasyonu (Asset Optimization) sekmesinden erişebilirsiniz:

hummingbird assest optimization ayarları

Hummingbird Varlık Optimizasyonu

Eklenti, sitenizin dosyalarını tarar ve hangisini beğenirseniz optimize etmenize izin verir. CSS’e aşinaysanız, bazı “sahne arkası” kod dosyalarını sitenizin altbilgisine bile taşıyabilirsiniz. Bu da, WordPress sayfalarını daha da hızlandırmaya yardımcı olabilir.

4. Performans Taramaları

Hangi performans optimizasyon tekniklerini uygularsanız kullanın, sitenize göz atmak ve zaman içinde düzenlemeye devam etmek isteyeceksiniz. Bunu yapmanın yolu, Hummingbird gösterge tablonuzda yapabileceğiniz periyodik performans taramaları yapmaktır:

Hummingbird Performance Scan

Taramaların sonuçları, sitenizi yavaşlatan dosyaları belirlemenize yardımcı olabilir. Dahası, sarı veya kırmızı olarak derecelendirilen her öğenin yanındaki Geliştir düğmesini tıklayabilir ve puanı nasıl getireceğinize dair bazı ipuçları alabilirsiniz. Gerekli iyileştirmeleri yaptığınız wordpress site hızlandırma konusunda önemli adımlar atmış olacaksınız.

WordPress Site Hızlandırma Üzerine Son Düşünceler

Sitenizi hızlı çalışır halde tutmak önemli olmakla birlikte, bunun gerçekleşmesi için gereken tekniklerin hepsini yönetmek zor olabilir. ‘Hepsi birarada’ ücretsiz hız optimizasyon eklentisini kullanmak, en önemli adımları hızlı, kolay bir şekilde uygulamanıza yardımcı olabilir.

wordpress site hızlandırma

Hummingbird, örneğin, sitenizin performansını aşağıdakilerle optimize etmenize olanak sağlar:

  • Caching.
  • GZIP sıkıştırması.
  • Minification.
  • Performans taramaları.

WordPress site hızlandırma işlemlerine ilişkin başka sorunuz var mı? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirebilirsiniz!

En İyi WordPress Site Hızlandırma Eklentisi – Hummingbird Kullanım Rehberi yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
https://basiteticaret.com/wordpress-site-hizlandirma-hummingbird/feed/ 0
En İyi WordPress Ürün Kiralama Eklentisi – Detaylarıyla WooCommerce RnB https://basiteticaret.com/wordpress-urun-kiralama/ https://basiteticaret.com/wordpress-urun-kiralama/#respond Mon, 04 Nov 2019 11:53:17 +0000 https://basiteticaret.com/?p=1470 Yazımızda E-Ticaret siteniz üzerinden araç, ürün kiralama veya rezervasyon almak için kullanabileceğiniz WordPress WooCommerce Kiralama ve Rezervasyon Eklentisi RnB'yi inceliyoruz.

En İyi WordPress Ürün Kiralama Eklentisi – Detaylarıyla WooCommerce RnB yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
WordPress en uygun Ürün Kiralama – Rezervasyon Eklentisi bulma amacıyla hazırladığımız yazıda WooCommerce Kiralama ve Rezervasyon Eklentisi RnB‘ye göz atıyoruz

Bildiğiniz gibi WordPress, WooCommerce gibi eklentiler sayesinde kendi e-ticaret sitenizi kurarak verimli şekilde ürün, hizmet satışı yapmanıza olanak sağlamaktadır. Hatta WordPress E-Ticaret Sitesi Kurma – Basit Anlatım Detaylı Rehber yazısında da belirttiğimiz gbi, WooCommerce-WordPress iş birliği sayesinde dünya üzerindeki e-ticaret sitelerinin %75’ten fazlası WordPress ile kurulmuştur. Kullanımda gördüğünüz kolaylıklarla birlikte, istatistiklere de yansımış olan bilgiler zaten göstermektedir ki, WooCommerce, WordPress tarihindeki en iyi ücretsiz eklentidir.

Ancak, WooCommerce satış adımında çok uygun çözümler sunsa da ne yazık ki, ürün kiralama ve rezervasyon sistemi adına aynı sözleri söyleyemeyiz. Tabii ki WooCommerce’de kiralama çözümleri vardır ancak sunulan çözümler çok pahalı ücretlere denk gelmektedir. -Dahası kişisel tecrübelerime dayanarak söylemem gerekirse performansları da yüksek değildir.-

WordPress Ürün Kiralama Eklentisi

Kısa süre önce bir müşterimin projesini hayata geçirmek sebebiyle e-ticaret sitesinde ürün kiralama yapabilmek adına en iyi performansa sahip olan, kullanımı en kolay ve en uygun yolu düşünürken yol gösterici olması adına araştırmalara başladım. Araştırmalar neticesinde birkaç WordPress eklentisi gözüme uygun göründü, dolayısıyla hepsini kendi sistemimde kontrol ettim

Şu bilgiyi vermekte fayda var; eklenti veya tema kontrol ederken şu iki noktayı hep göz önünde bulundururum, yazılarımda da bunu fark edebilirsiniz. Bu tarz kontrollerde benim gözümde öncelikli nokta site performansına olan etkiyken, diğer taraftan müşterilerimin dikkat ettiği en önemli nokta -hem kendisinin hem de site kullanıcıları için- kolay kullanımdır. Bahsedilen iki noktayı göz önünde bulundurduğum zaman tartışmasız tek bir galip vardı RnB – WooCommerce Booking & Rental Plugin.

Yazıyı yazma sebebim de bu. Konuyla ilgili tüm testlerimi en yüksek skorla geçen tek eklenti olduğu için, aynı problemle ilgili çözüm arayan okuyuculara yardımcı olabilmesi adına tecrübelerimi aktarmak istedim.

WordPress için WooCommerce RnB Kiralama & Rezervasyon

Performansının da etkisiyle adı daha sık duyulmaya başlayan WooCommerce Kiralama ve Rezervasyon Eklentisi RnB, özellikle son bir yıldır en çok kullanılan WordPress ürün kiralama eklentisi durumunda.
Yukarıda da bahsettiğim gibi eklentiyi kullanmak çok kolay. Zaten yazıda da her şeyi hazır olarak önünüze sereceğim. Böylece WooCommerce üzerinden ürün kiralama eklentisinin içeriğini, kullanımını, çalışma döngüsünü ve daha birçok şeyi öğrenebileceksiniz.
Öyleyse, ana özelliklerine geçerek konuyu derinleştirmeye başlayalım.

WooCommerce RnB Kiralama & Rezervasyon Eklenti Özellikleri

Hepimizin bildiği gibi, WooCommerce, 4 varsayılan ürün tipiyle birlikte gelir.

  • Basit Ürün
  • Gruplandırılmış Ürün
  • Harici/Bağlantılı Ürün
  • Varyasyonlu Ürün

RnB WordPress Kiralama eklentisi, bunların yanına Kiralık Ürün tipinde yeni ürün türü oluşturuyor.

Yani, sitenizde, ürünlerinizden herbiri için basit veya değişken veya gruplanmış ürünü kullanabilir ve kiralık ürünü başka bir ürün için de kullanabilirsiniz.

wordpress ürün kiralama

Eklentinin diğer önemli özelliği ise Envanter Yönetimi’dir.Teslim Etme – İade Konumları, ürün yerleştirme veya hazırlama gibi ek uygulamalar, varsa ek görevli entegre etme, güvenlik, öznitelikler  gibi konular herbir ürün için ayrı olarak ayarlanabilir, ve varsa, kimi ücretli ek hizmetler müşterilerinize sunulabilir.

Bunun için envanter oluşturmanız, ardından envanteri ürüne eklemeniz yeterlidir.

wordpress kiralama

WooCommerce Kiralama ve Rezervasyon eklentisi fiyat belirleme konusunda da oldukça esnek olabilmenize yardımcı olacak şekilde düzenlenmiş.

Ürünün Aylık, Günlük ve Saatlik kiralama bedellerini belirleyebilir; her gün için farklı fiyatlandırma yapabilir, uzun dönem kiralamalara fiyat indirimi yapabilir, satış politikanıza ve hedeflerinize göre gerekli limitleri ayarlayabilirsiniz.

wordpress kiralama

Eklentinin tabii ki en önemli özelliklerinden bir diğeri fiyatlandırma. Eklentinin ücretsiz sürümünü WordPress üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz. Ücretli sürümü ise CodeCanyon üzerinden satın alabilirsiniz. Eklentinin tam paketinin 29 $’lık fiyatı var.
Ücretsiz versiyonu link üzerinden indirebilirsiniz; (WordPress Booking and Rental System Ücretsiz). Ücretsiz sürümü kullanıp  kontrol ettikten sonra ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, eklenti işinize yarayacaksa  CodeCanyon’da satılan tam paketi indirerek sitenize sistemi sitenize entegre edebilirsiniz. (RnB Tam Sürüm Satın Almak için Tıklayın)
Uygulamanın Demosuna göz atmak için; Demo Gösterimi
Umarım ki eklenti ihtiyaçlarınıza karşılayacaktır. Ek soru ve görüşleriniz için lütfen yorum atmaktan çekinmeyin. WordPress ile ilgili farklı problemleriniz için de iletişim‘e geçebilirsiniz.

En İyi WordPress Ürün Kiralama Eklentisi – Detaylarıyla WooCommerce RnB yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
https://basiteticaret.com/wordpress-urun-kiralama/feed/ 0
WordPress İletişim Formu – İletişim Sayfası Oluşturma Rehberi https://basiteticaret.com/wordpress-iletisim-sayfasi-olusturma/ https://basiteticaret.com/wordpress-iletisim-sayfasi-olusturma/#respond Wed, 04 Sep 2019 14:39:28 +0000 https://basiteticaret.com/?p=687 Wordpress İletişim Formu Ekleme yazımızda web sitenize İletişim Sayfası Oluşturma işlemini detaylı ve en basit yöntemle nasıl yapacağınızı anlattık.

WordPress İletişim Formu – İletişim Sayfası Oluşturma Rehberi yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
Kullanıcılarınızın sizinle iletişimde kalabilmeleri için E-ticaret sitesi için iletişim sayfası oluşturmalısınız. Sayfanızda bulunan WordPress iletişim formu eklentisi,  müşterilerinize sorunlarını çözmek adına istekli olduğunuzu, size her an ulaşabileceklerini, ürün veya hizmetinizle ilgili varsa dertlerini, yaşadıkları problemleri anlatabileceklerini ve müşterilerinizin sorularını çözmeye istekli olduğunuzu gösterir.

Daha önceki yazımlarımda da söylediğim gibi E-Ticaret’te sitenize gelen müşterilerinize güven vermek; profesyonel şekilde çalıştığınızı, hiçbir sorun yaşanmayacağını/ yaşanan olası sorunun ise sizin tarafınızdan anında çözüleceğini göstermek e ticaret satışlarınızı arttıracaktır.

Güven, dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Müşterinize yalnızca satışta değil, satış sonrası da yardımcı olacağınızı göstermek e-ticaretteki en önemli problem olan güven problemini ortadan kaldıracaktır. E-ticaret sitenize wordpress iletişim formu eklemek de güvenin en önemli adımlarından birisidir.

WordPress İletişim Formu Eklentisi

WordPress’e yüklediğiniz E ticaret sitesi temaları Gizlilik Politikası, Hakkımızda ve İletişim Sayfası gibi sayfaları e-ticaret sitesine uygun olarak sizin için oluşturur. E-Ticaret Sitesi Kurma – WordPress Basit Detaylı Anlatım yazısındaki basit anlatımda kurduğumuz WooCommerce ile birlikte gelen StoreFront teması zaten bu sayfalara ve gerekli olan Contact 7 WordPress İletişim Formu Eklentisine sahiptir. 

Themeforest.net üzerinden satın alıp yüklediğiniz diğer temalar da aynı şekilde böyle gerekli sayfaları ve eklentileri yükler. Bu durumda WordPress panelinizde İletişim sekmesi oluşturulur.

wordpress iletişim formu eklentisi

Ancak eğer daha önce herhangi bi yükleme yapmadıysanız Contact 7 eklentisini eklentiler sekmesinde yeni ekle kutucuğuna yazarak indirerek, etkinleştirebilirsiniz.

wordpress iletişim formu, iletişim sayfası oluşturma

Etkinleştirmenin ardından İletişim Sekmesine gelin, burada Contact 7 tarafından oluşturulmuş İletişim formu 1’i göreceksiniz.

wordpress iletişim sayfası oluşturma

Düzenle‘ye basarak İletişim Formunu dilediğinizce düzenleyebilirsiniz.

wordpress iletişim formu eklentisi

Aşağıdaki görselde de gösterilen ufak butonları İletişim Formu’na yerleştirerek daha fazla soru ekleyebilirsiniz.

wordpress iletişim sayfası oluşturma, e ticaret sitesi iletişim formu

Örneğin, tel butonuna bastığınız zaman önünüze eklemek istediğiniz telefon alanıyla ilgili bir pop-up çıkar.

wordpress iletişim formu ekleme

Metin Türkçe olduğu için kullanımı kolaydır. Buradan doldurulmasının zorunlu olmasını istediğiniz bilgileri ona göre ayarlayabilir, düzenleme bölgesinde istemediğiniz kutuları silebilirsiniz.

İletişim Sayfası Oluşturma Posta Ayarları

Yine Düzenleme kutusunun posta bölümünde İletişim Formu üzerinden gönderilecek mesajların gönderileceği mail adresini giriniz.

wordpress iletişim formu, e ticaret sitesi iletişim sayfası hazırlama

Ayarların tamamlanmasının ardından bir Contact 7 size İletişim Formunun kısa kodunu gösterecek;

e-ticaret sitesi iletişim sayfası ekleme

Kısa kodu kopyalayın. Ardından Sayfalar sekmesine geçerek Yeni Ekle butonuna basınız.

Sayfaya İletişim adını verin, İletişim Formunun kısa kodunu metin alanına yapıştırın.

iletişim sayfası oluşturma

Yayınlaya basmanızın ardından iletişim sayfanız yayında olacaktır.

İletişim Formu Ekleme Hata Çözümleri

iletişim sayfası ekleme

Kimi durumlarda ‘Mesajınız gönderilirken bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.’ Hatası alabilirsiniz. Hosting şirketleri sizi Spam maillerden korumak adına PHP mail sistemlerini sunucularında kapatırlar.

Bu hatanın önüne geçmek adına yapabileceğimiz ayarlar bulunmaktadır.

Bunun için öncelikle WP Mail SMTP eklentisini indirip, etkinleştirin;

wpmail eklentisi, wordpress

Eklentiler sekmesinde WP Mail SMTP’yi bularak Settings‘e basarak, eklentinin ayarlarına girin.

wpmail smtp ayarları

From Email bölümüne e-ticaret sitenizin e-posta adresini, From Name kısmına ise e-ticaret site isminizi giriniz.

contact 7 hataları

Mailer olarak Other SMTP seçeneğini seçin.

wordpress iletişim formu ekleme

Şimdi SMTP ayarlarını Şirket Uzantılı Mail Adresi Açma – Ücretsiz İnfo Mail Açma yazısında WNokta üzerinden oluşturduğumuz Güvenli SSL Bağlantı Ayarları bölümüne göre ayarlayacağız.

 iletişim formu mail ayarları,

SMTP Host olarak Gelen/Giden Sunucu bilgisinde gösterilen adresi giriniz.

Encryption olarak SSL’i ve SMTP Port’taki Sayıyı (465) giriniz

wpmail smtp eklentisi

Auto TLS ve Authentication ayarlarını açık hale getirin

SMTP Username kısmına e-ticaret sitesi mail adresinizi;

SMTP Password kısmına ise e-ticaret site mail adresi şifrenizi giriniz.

Ayarlarınız – SMTP Host kutucuğu hariç – aşağıdaki örnek görseldeki gibi görünecektir.

wpmail smtp ayarları

Son olarak WordPress İletişim Formu bağlantısını kurduğunuz Mail adresini, altındaki kutucuğa ise e-posta adresinin şifresini giriniz;

wpmail smtp ayarları, contact 7 hata

Şifreyi unutmanız halinde şuradan şifreyi görüntüleye basarak şifrenizi görebilirsiniz.

e ticaret sitesi kurma, şirket uzantılı mail açma

Save Settings diyerek ayarları kaydedin.

Ayarların kaydedilmesinin ardından WP Mail SMTP üzerindeki ikinci sekmeye gelerek Email Test’e tıklayın.

Eğer E-mail başarılı olarak gönderilirse sorun çözülmüş demektir.

wpmail ayarları, iletişim formu hatası

 

İşte bu kadar. Artık Müşterilerinizin sizinle iletişime geçebileceği İletişim Sayfası oluşturma işlemini de tamamladınız. WordPress iletişim formu yazıda gösterdiğim gibi istediğiniz şekilde düzenlenebilir veya çıkarmalar yapılabilir. Herhangi bir problem yaşamanız halinde bu sayfaya yorum bırakmanız yeterli olacaktır.

WordPress İletişim Formu – İletişim Sayfası Oluşturma Rehberi yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
https://basiteticaret.com/wordpress-iletisim-sayfasi-olusturma/feed/ 0
WooCommerce Ürün Ekleme – Nasıl Yapılacak? Olası Hataların Çözümleri Neler? https://basiteticaret.com/woocommerce-urun-ekleme/ https://basiteticaret.com/woocommerce-urun-ekleme/#comments Fri, 30 Aug 2019 17:03:29 +0000 https://basiteticaret.com/?p=559 WooCommerce ürün ekleme yazımızda Wordpress üzerinden kurduğumuz E-Ticaret sitenize nasıl tek tek veya toplu halde ürün ekleyebileceğinizi gösteremekteyiz.

WooCommerce Ürün Ekleme – Nasıl Yapılacak? Olası Hataların Çözümleri Neler? yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
E-ticaret sitesinin en öncelikli bileşenlerinden birisi sitede yayınlanan ürünlerdir. WooCommerce ürün ekleme yazımızda WordPress üzerinden kurduğumuz E-Ticaret sitenize nasıl ürün ekleyebileceğinizi göstereceğiz.

E-Ticaret Sitesi Kurma – WordPress Basit Detaylı Anlatım yazımızda E-ticaret sitemizi kurma işlemini nasıl tamamlayacağımızı gösterdik. Artık E-ticaret sitemizin temelini oluşturduktan sonra diğer adımlara geçerek, sitemizi gerçek formuna dönüştürmeye başlayalım.

E-ticaret siteniz üzerinden satmak istediğiniz ürünlerinizi WooCommerce eklentisiyle birlikte gelen Ürünler sekmesinden yükleyeceğiz.

WooCommerce ile ürünlerinizi tek tek veya toplu halde ekleyebilirsiniz.

Ürün Oluştur butonu tek ürün eklemenize, İçe Aktarımı Başlat butonu ise elinizde toplu halde bulunan CSV formatındaki ürünler dosyanızı sitenize aktarabilmenize olanak sağlar.

WooCommerce Tek Ürün Ekleme

İlk ürününüzü eklemek için WordPress Yönetim Panelinizdeki Ürünler Sekmesine gidin ve Ürün Oluştur butonuna tıklayın. 

Karşınıza sattığınız hizmet veya ürünün detaylarını girebileceğiniz şu ekran açılacaktır.

Buradan Ürün verisini (örneğin Basit Ürün ya da Varyasyonlu Ürün)

Bu ürün verisine bağlı olarak; Ürün adını, ürün açıklamalarını, ürün kodunu, gönderim seçeneklerini, ürünün varyasyonlarını (örneğin farklı renk/beden seçeneklerini), stoktaki ürün miktarını, ürün fiyatını ve varsa eğer yapılacak indirimi girebilirsiniz..

Ürün Görseli’ne ürün için ana fotoğrafı; ürün galerisine de ürüne ilişkin diğer görselleri koyabilirsiniz.

Ürün Kategorileri üzerinden Ürünün Kategorisini seçebilir, kategori ekleyip çıkartabilirsiniz (örneğin Kadın -> Giyim -> Elbise vs)

İşlemlerin ardından Yayımla butonuna bastığınız anda ilk ürününüz yayında olacaktır.

WooCommerce Toplu Ürün Ekleme

WooCommerce üzerinden toplu olarak indirip, dışa aktarabilir veya yine başka bir siteden dışa aktardığınız dosyaları toplu olarak sitenize ekleyebilirsiniz.

Bunun için az önce gösterdiğimiz başlangıç ekranındaki İçe Aktarımı Başlat butonunu kullanabilir;

veya halihazirda ürün eklediyseniz, Ürünler sekmesindeki İçe Aktar butonunu kullanarak ürününlerinizi toplu halde e-ticaret sitenize aktarabilirsiniz.

WooCommerce Ürünleri Toplu Halde Siteye Yükleme [İçe Aktarma]

E-ticaret sitenizde satacağınız ürünleri sitenize toplu halde yüklemek için İçe Aktar butonuna bastıktan sonra; Dosya Seç bölümünden yüklemek istediğiniz ürünlerin olduğu dosyayı gösterin.

Daha sonra karşınıza Sütun Eşleştirme sayfası çıkacaktır; adından da anlaşılacağı gibi buradan ürün sütunlarınızla WooCommerce sütunları ile eşleştireceksiniz.

Yani Ürün İsimlerinin, Ürün Fiyatının vs gibi bilgilerinde sizin dosyanızda hangi sütunda yer aldığını göstererek WooCommerce’in Ürününüzü nasıl göstermesini istediğinizi ayarlayacaksınız.

Aktarıcıyı Çalıştır butonuna basmanızın ardından WooCommerce İçe Aktarma işlemi başlayacaktır.

Var olan ürünler tekrar yüklenmeyecek, yeni ürünler ise gördüğünüz gibi e-ticaret sitenize yüklenmiş olacaktır.

WooCommerce Toplu Yüklemede Yaşanabilecek Hatalar

WordPress e-ticaret sitenizin güvenliğini sağlamak adına kendini her geçen gün yeni güncelemelerle geliştirmektedir. Bunun sonucu olarak resimler dışında başka bir dosya formatını siteye eklemek istemeniz durumunda, WordPress e-ticaret sitenize saldırı olabileceğini düşünerek, bu yüklemeyi kesebilir.

WooCommerce ürün ekleme işleminde de böyle bir hatayla karşılaşabilirsiniz.

Ancak merak etmeyin, sorunun çözümü gayet basittir.

WordPress Dosyalarınızın bulunduğu Domain adresinizde wp-config.php dosyanızdaki ‘define’ kodlarının altına şu kodu yapıştırmanız yeterli olacaktır.

define( 'ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', true );

wordpress dosya yükleme hatası

İlgili kodu belirttiğimiz yere yapıştırmanız durumunda sorun çözülecektir.

Wp-config.php dosyasına nasıl ulaşabileceğinizi bilmiyorsanız, WordPress Dosya Yükleme Sorunu yazımız üzerinde detaylı açıklamaları görebilir ve problemi kısa süre içerisinde çözebilirsiniz.

 

WooCommerce Ürün Ekleme – Nasıl Yapılacak? Olası Hataların Çözümleri Neler? yazısı Basit E-Ticaret için hazırlanmış ve ilk olarak Basit E-Ticaret - Basit E-Ticaret Sitesi Kurma adresinde yayınlanmıştır.

]]>
https://basiteticaret.com/woocommerce-urun-ekleme/feed/ 2